Kávový klystýr je zcela jedinečná očista tlustého střeva, při které dochází zejména ke:
- Zlepšení funkce peristaltiky tlustého střeva
- Likvidaci parazitů a Candidy
- Snížení cukru v krvi (u hypoglykémie je tak vhodné se najíst před i po)
- Stimulaci produkce Glutathione S-transferázy v játrech (tímto se silně detoxikují játra, jako sekundární efekt)
Návod k přípravě:
- Vhoďte do hrnce 6 polévkových lžic na jemno rozemleté kávy (s kofeinem, prostě opravdové kávy, čím kvalitnější tím lepší, hlavně žádné instantní nebo bez kofeinu)
- Zahřejte přefiltrovanou (!!bez chlóru!!) vodu na bod varu – varnou konvici cca 1l
- Zalijte kávu vařící vodou a vařte 3 minuty
- Nechte 15 minut odstát
- Přilijte studenou přefiltrovanou vodu cca 1l vody podle potřeby pro ochlazení na teplotu 37C – 40C (nebo zchlaďte libovolným jiným způsobem)
- Toto “kafíčko” přefiltrujte a nalijte do klystýru
Nejdříve vyčistěte tlusté střevo. Poté aplikujte kávový klystýr v objemu cca 300 – 500ml tekutiny a zadržte na 11 minut. Tato doba je přesně stanovena pro dokonalou absorpci kofeinu střevní stěnou a pro maximální zdravotní benefit. Je zbytečné tuto dobu stejně jako objem kávy překračovat a doporučujeme jí dodržet, protože kratší doba nebude mít 100% účinek. Vyprázdněte se. Poté můžete znovu proces několikrát opakovat. Na závěr je dobré střevo vyčistit ještě jedním klystýrem, někdo používá heřmánek, někdo jiné bylinky, někdo vodu s citrónem, někdo používám vlastní moč, což je zřejmě naprosto nejlepší co můžete pro své střevo udělat. Doporučujeme pouze moč nasbíranou za posledních 24 hodin a čím čerstvější, tím lepší. Je také vhodné ji ohřát na příjemnou teplotu kolem 37C. Čím studenější (třeba 34C), tím rychleji ji budete chtít vyloučit. Vaše vlastní moč má Vaše vlastní tělesné pH a také se nevstřebává střevní stěnou, pouze s sebou stáhne vše, co tam být nemá a vše správné ponechá.
Pokud jste klystýr udělali správně, budete se cítit skvěle a plni energie, navíc začne pracovat žlučník a játra což pocítíte v průběhu několika hodin od aplikace a je vhodné proto nejpozději přístí den klystýr opakovat. Supluje se tím technika čištění jater. Počítejte, že při kávovém klystýru je vhodné doplňovat tekutiny (ideálně živá voda s pH 8-9,5 a ORP kolem -500 až -900). Hydrataci nepodceňujte a pijte dostatečně! Druhá výhoda je, že tak budete mít v průběhu klystýrování zřejmě pak i dost vlastní moči na dočištění.
Důležité je kávový nálev zadržet na konci tlustého střeva (v S-záhybu) hned za konečníkem, protože v této části se nejlépe vstřebává kofein a kyselina palmitová do krve a odtud tyto látky putují přímo do jater a žlučníku. Pokud použijete větší objem kávy ve Vašem klystýru (třeba 1 litr), stane se Vám zcela jistě, že budete slušně nadopovaní kofeinem. Pokud dodržíte objem 300 – 500ml, můžete po kávovém klystýru i pěkně usnout a nebudete intoxikovaní kofeinem zbytečně. Je to opravdu příjemné a to je ten správný efekt.